Cartea lui Isaia – Capitolul 12

Cartea lui Isaia – Capitolul 12

Acest pasaj este o odă de laudă și mulțumire adusă lui Dumnezeu, o cântare de înălțare ce reflectă bucuria și încrederea în harul și mântuirea divină.

Primul vers începe cu recunoașterea faptului că Dumnezeu poate fi mânios, dar subliniază și că mânia Sa poate fi întoarsă prin milostivire. Aceasta pune accent pe natura complexă și profundă a relației dintre Dumnezeu și oameni, bazată pe respect, frică, iubire și compasiune.

Versurile doi și trei descriu Dumnezeu ca pe o forță stabilizatoare și un izvor de putere și mântuire. Metafora izvorului de apă înseamnă viață, purificare și reînnoire spirituală.

În versurile patru și cinci, cititorul este îndemnat să laude și să vestească faptele lui Dumnezeu printre națiuni. Acesta este un apel universal la recunoașterea și onorarea lui Dumnezeu, sugerând că măreția Lui este evidentă în faptele Sale și merită să fie cunoscută de întreaga lume.

Ultimul vers încheie cu o chemare la bucurie, în special în Sion, locul simbolic al prezenței divine. “Sfântul lui Israel” este o referință directă la Dumnezeu, subliniind intimitatea și sfințenia relației Sale cu poporul ales.

În concluzie, acest pasaj este o expresie vibrantă și pasionată a încrederii și bucuriei în Dumnezeu. Este o meditație asupra naturii divine, care combină temerile umane și speranțele cu o recunoaștere sinceră și profundă a puterii, măreției și iubirii lui Dumnezeu. Această cântare poate fi văzută ca un imn de speranță și încredere, o invitație de a participa într-o relație de iubire și respect cu Creatorul.

Cartea lui Isaia – Capitolul 12

  1. Și tu vei zice în ziua aceea: Lăuda-Te-voi, Doamne, că deși pornit împotriva mea, mânia Ta s-a întors de la mine și m-ai miluit.
  2. Iată Dumnezeul cel tare al mântuirii mele; nădăjdui-voi întru El și nu mă voi înfricoșa, că izvorul puterii mele și cântarea mea de laudă este Domnul Dumnezeu și izbăvirea mea.
  3. Veți scoate apa cu veselie din izvoarele mântuirii
  4. Și veți zice în ziua aceea: “Lăudați pe Domnul, chemați numele Lui, vestiți printre neamuri lucrările Lui, dați de știre că înalt este numele Lui!
  5. Cântați în strune pe Domnul, căci El a făcut fapte strălucite! Să știe aceasta tot pământul!
  6. Săltați și vă veseliți locuitori ai Sionului, căci mare este în mijlocul vostru Sfântul lui Israel!”

Citește și: Cartea lui Isaia – Capitolul 11

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *