Cannoli cu fistic și ricotta, rețetă

Cannoli cu fistic și ricotta, rețetă

Cannoli sunt o delicatesă tradițională italiană, preparată din foi crocante de plăcinta, umplute cu diverse amestecuri dulci. Rețeta de canoli cu fistic și ricotta include un amestec delicios de fistic măcinat, zahăr, stafide, ciocolată rasă și scorțișoară.

Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcintă pentru cannoli
  • 1/2 cană de fistic măcinat
  • 500 g de ricotta (brânza ricotta se va ține peste noapte la scurs, pentru a obține o cremă mai fină)
  • 1/4 cană de zahăr
  • 1/4 cană de stafide
  • 1/4 cană de ciocolată rasă
  • 1/2 linguriță de scorțișoară
  • Ulei
  • Zahăr pudră

Mod de preparare

Încingeți uleiul într-o tigaie, la temperatură medie-înaltă.

Într-un bol, amestecați ricotta, fisticul, zahărul, stafidele, ciocolata rasă și scorțișoara.

Desfaceți foile de plăcintă pentru cannoli și tăiaţi-le în dreptunghiuri de aproximativ 10 x 15 cm. Înfășurați fiecare dreptunghi de foaie de plăcintă în jurul unui tub pentru cannoli și fixați-le cu puțin ulei sau cu apă. Înainte să le introduceți în ulei, verificați cu atenție ca foile să fie bine înfășurate și închise la capete.

Introduceți foile în ulei și prajiti-le până cȃnd sunt aurii și crocante. Scoateți-le cu grijă din ulei și lăsați-le să se scurgă pe un prosop de hârtie.

Umpleți fiecare tub cu amestecul de fistic și stafide și presarăți zahăr pudră.

Poftă bună!

Citește şi: Cartofi dulci la cuptor, rețetă de post

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *