Cafeaua din cicoare, secretul unei băuturi pline de savoare și beneficii

Cafeaua din cicoare, secretul unei băuturi pline de savoare și beneficii

Cafeaua, acea băutură care ne trezește dimineața și ne oferă energia necesară pentru a ne începe ziua, poate fi mai mult decât un simplu răsfăț. Într-adevăr, există o alternativă mai sănătoasă la cafeaua tradițională: cafeaua din cicoare.

Origine

Din cele mai vechi timpuri, cicoarea a fost apreciată pentru calitățile sale nutriționale și medicinale. În Egiptul Antic, se credea că planta poate purifica sângele și curăța sistemul digestiv. În zilele noastre, cicoarea este cultivată pe scară largă în Europa, Nordul Africii și America de Nord. Rădăcina plantei de cicoare este prăjită și măcinată pentru a produce un înlocuitor pentru cafea, cu un gust unic.

Cafea de Cicoare Ecologica

Cum să prepari cafeaua din cicoare

Pentru a pregăti cafeaua de cicoare, este necesar să urmăm câțiva pași simpli. Începem prin colectarea și uscarea rădăcinilor de cicoare, care sunt apoi prăjite și măcinate. Pulberea obținută poate fi folosită pentru a prepara o băutură caldă, similară cafelei obișnuite.

Așadar, pentru prepararea cafelei din cicoare, aveți nevoie de rădăcinile de cicoare prăjite și măcinate. Puteți alege să cumpărați cicoarea deja prăjită și măcinată sau să prăjiți și să măcinați rădăcinile de cicoare acasă. Indiferent de metoda aleasă, procedeul este similar cu prepararea cafelei tradiționale.

Beneficiile consumului de cafea de cicoare

Cafeaua din cicoare nu doar că oferă o alternativă gustoasă la cafea, dar aduce și numeroase beneficii pentru sănătate. Fiind o sursă bună de inulină, un tip de fibră alimentară. Aceasta poate ajuta la îmbunătățirea sănătății digestive și la reducerea riscului de boli cardiace.

În plus față de beneficiile asupra sănătății digestive și cardiace, cafeaua de cicoare poate contribui și la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, poate ajuta la detoxifierea ficatului și poate stimula sistemul imunitar. Aceste proprietăți sunt asociate cu conținutul ridicat de antioxidanți și fibre al cicorii.

Surse:

  1. Chicory – Uses, Side Effects, and More, https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-92/chicory
  2. Chicory Coffee: A Healthy Alternative to Coffee?, https://www.healthline.com/nutrition/chicory-coffee
  3. Chicory Root: The Coffee Substitute Loaded with Fiber, https://draxe.com/nutrition/chicory-root/

Citește și: Evită căpușele. Cum să te protejezi pe tine și familia ta

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *