Căderea părului cauze şi remedii naturale

Căderea părului: cauze și remedii naturale

Căderea părului reprezintă pierderea excesivă de fire de păr, pierdere care poate fi cauzată de factori precum stresul, schimbări hormonale sau anumite medicamente. De asemenea, unele boli sau afecțiuni pot provoca și căderea parului. Acest lucru poate fi dureros și poate avea un impact emoțional negativ asupra persoanei care suferă de această problemă. Tratamentele pentru căderea părului variază în funcție de cauză și pot include schimbări ale dietei, tratamente pe bază de plante sau alte terapii specifice.

Unele persoane se confruntă cu căderea părului ca urmare a unei deficiențe nutriționale, sau din cauza expunerii excesive la produse chimice pentru îngrijirea părului. În unele cazuri rare, căderea parului poate fi determinată de factori genetici.

Deficiențele nutriționale ce pot provoca căderea părului includ deficitele de vitamina A, B, C, D și E. De asemenea, lipsa unor minerale precum fierul sau zincul, poate duce la pierderea părului. Stilul de viață nepotrivit și alimentația nesănătoasă, sunt de asemenea factori care pot contribui la căderea părului.

Bolile care pot provoca căderea părului includ: anemie, hipotiroidism, boli autoimune și diabet. Tratarea corectă a acestor boli poate duce la oprirea căderii părului, sau chiar la regenerarea lui.

Citește și: Remedii naturale pentru nasul înfundat

Tratamente naturiste

Tratamente naturiste ce pot fi folosite pentru a stopa căderea parului includ:

Aceste remedii sunt eficiente pentru a preveni căderile de păr și pot chiar stimula creșterea părului. De asemenea, este important să consumați alimente bogate în proteine ​​și minerale, pentru a promova creșterea sănătoasa a părului.

Cum putem preveni căderea părului

Pentru a preveni căderea parului, este important sa îl îngrijiți corespunzător. Acest lucru include folosirea unor produse de calitate, evitarea produselor care conțin alcool și sulfați, folosirea unui balsam fără clătire și limitarea expunerilor la soare și căldură. De asemenea, este important să faceți masaj scalpului, pentru a stimula circulația sângelui și, totodată, să consumați suficiente vitamine esențiale pentru întărirea firelor capilare.

Remediu pentru căderea parului:

  • Amestecați o lingură de ulei de măsline, o linguriță de suc proaspăt stors de la o lămâie și o linguriță de miere.
  • Aplicați amestecul pe scalp și păr, masând ușor, pentru a pătrunde în piele.
  • Lăsați să acționeze timp de 30 minute, apoi clătiți cu apă călduță și șampon natural, fără sulfați.
  • Repetați tratamentul la fiecare două zile, până cȃnd observați îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește căderea părului și creșterea lui sănătoasă.

Surse:

  1. American Academy of Dermatology – “Hair Loss” – https://www.aad.org/public/diseases/hair-loss
  2. Mayo Clinic – “Hair Loss” – https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/hair-loss/symptoms-causes/syc-20372926
  3. National Institute of Arthritis and Musculoskeletal and Skin Diseases – “How stress causes hair loss ” – https://www.niams.nih.gov/how-stress-causes-hair-loss
  4. WebMD – “Understanding Hair Loss — the Basics” – https://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/hair-loss/understanding-hair-loss-basics
  5. Healthline – “Hair Loss: Causes, Treatments, and Prevention” – https://www.healthline.com/health/hair-loss
  6. MedlinePlus – “Hair Loss” – https://medlineplus.gov/hairloss.html

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *