Burger de vită, rețetă

Burger de vită, rețetă

Ești în căutarea burgerului perfect de vită, acela care să te poarte cu gândul direct într-un restaurant cu stele Michelin? Ai căutat peste tot, dar niciun burger nu a atins așteptările tale? Ei bine, bucură-te, căci ai ajuns în locul potrivit!

Ingrediente:

  • 500 g de carne de vită de cea mai bună calitate
  • Sare și piper proaspăt măcinate
  • 1 ou
  • 2 linguri de pesmet
  • 4 chifle de burger proaspete
  • 1 roșie mare
  • 1 castravete murat
  • 1 ceapă
  • Frunze de salată verde
  • 4 felii de brânză cheddar
  • Sos de maioneză și muștar
  • Unt pentru prăjit

Mod de preparare

Într-un bol mare, amestecă carnea de vită, oul, pesmetul, sarea și piperul. Folosește-ți mâinile pentru a omogeniza bine ingredientele, dar ai grijă să nu supraîncălzești carnea, altfel burgerii vor fi tari. Formează 4 chiftele plate.

Încinge un grătar sau o tigaie la foc mediu spre mare. Adaugă chiftelele și prăjește-le timp de 3-4 minute pe fiecare parte, sau până sunt gata în funcție de preferințele tale. În ultimul minut de prăjire, adaugă o felie de brânză pe fiecare chifteaua și lasă-o să se topească ușor.

În timp ce chiftelele se prăjesc, taie roșia și castravetele în felii subțiri. Ceapa se taie rondele. De asemenea, taie chiflele pe jumătate și prăjește-le ușor pe partea tăiată, folosind puțin unt, până se rumenesc.

Asamblează burgerul: pe o jumătate de chiflă, adaugă un strat de maioneză și muștar, frunze de salată, o felie de roșie, chifteaua de carne cu brânză, felii de castravete și apoi capacul de chiflă.

Servește imediat alături de cartofi prăjiți sau o salată proaspătă.

Poftă bună!

Citește și: Risotto cu ciuperci, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *