Ești în căutarea burgerului perfect de vită, acela care să te poarte cu gândul direct într-un restaurant cu stele Michelin? Ai căutat peste tot, dar niciun burger nu a atins așteptările tale? Ei bine, bucură-te, căci ai ajuns în locul potrivit!
Ingrediente:
- 500 g de carne de vită de cea mai bună calitate
- Sare și piper proaspăt măcinate
- 1 ou
- 2 linguri de pesmet
- 4 chifle de burger proaspete
- 1 roșie mare
- 1 castravete murat
- 1 ceapă
- Frunze de salată verde
- 4 felii de brânză cheddar
- Sos de maioneză și muștar
- Unt pentru prăjit
Mod de preparare
Într-un bol mare, amestecă carnea de vită, oul, pesmetul, sarea și piperul. Folosește-ți mâinile pentru a omogeniza bine ingredientele, dar ai grijă să nu supraîncălzești carnea, altfel burgerii vor fi tari. Formează 4 chiftele plate.
Încinge un grătar sau o tigaie la foc mediu spre mare. Adaugă chiftelele și prăjește-le timp de 3-4 minute pe fiecare parte, sau până sunt gata în funcție de preferințele tale. În ultimul minut de prăjire, adaugă o felie de brânză pe fiecare chifteaua și lasă-o să se topească ușor.
În timp ce chiftelele se prăjesc, taie roșia și castravetele în felii subțiri. Ceapa se taie rondele. De asemenea, taie chiflele pe jumătate și prăjește-le ușor pe partea tăiată, folosind puțin unt, până se rumenesc.
Asamblează burgerul: pe o jumătate de chiflă, adaugă un strat de maioneză și muștar, frunze de salată, o felie de roșie, chifteaua de carne cu brânză, felii de castravete și apoi capacul de chiflă.
Servește imediat alături de cartofi prăjiți sau o salată proaspătă.
Poftă bună!
Citește și: Risotto cu ciuperci, rețetă