Bruschete cu somon afumat și arome mediteraneene

Bruschete cu somon afumat și arome mediteraneene

Bruschetele, acele gustări crocante, ușoare și pline de savoare, sunt în mod tradițional asociate cu Italia. Însă, ce se întâmplă când combinăm această tradiție cu eleganța somonului afumat, specifică bucătăriei nordice? Rezultatul este nimic mai puțin decât spectaculos!

Ingrediente:

  • 1 baghetă, tăiată în felii de aproximativ 1 cm
  • 200 g de somon afumat
  • 1 lingură de ulei de măsline extra virgin
  • 1 linguriță de zeamă de lămâie
  • 2 linguri de smântână cremoasă sau cremă de brânză
  • 1 ceapă roșie mică, tăiată mărunt
  • 1 mână de mărar proaspăt, tocat
  • Sare și piper negru, după gust

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 200°C. Așază feliile de baghetă pe o tavă și stropește-le cu ulei de măsline. Coace-le în cuptor pentru 5-7 minute sau până devin aurii și crocante.

Într-un bol, amestecă smântâna (sau crema de brânză), zeama de lămâie, ceapa roșie și jumătate din mărar. Asezonează cu sare și piper după gust.

După ce feliile de baghetă s-au răcit, așază un strat generos din amestecul de cremă pe fiecare felie. Deasupra adaugă feliile de somon afumat.

Ornează fiecare bruschetă cu mărarul rămas, pentru un plus de culoare și aromă.

Aceste bruschete cu somon afumat sunt combinația perfectă între textura crocantă a pâinii și delicatețea somonului. Fie că ai o ocazie specială, un eveniment cu prietenii sau pur și simplu îți dorești o gustare rapidă și sofisticată, aceste bruschete vor fi mereu un hit!

Poftă bună!

Citește și: Biftec Tartar, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *