Brownies vegane cu cireșe și migdale, rețetă

Brownies vegane cu cireșe și migdale, rețetă

Negresele nu sunt doar pentru iubitorii de ciocolată și unt. Cu această rețetă vegană de brownies cu cireșe și migdale, puteți savura o prăjitură sănătoasă, fără să vă simțiți vinovați. Gustul bogat de ciocolată se combină perfect cu dulceața cireșelor și cu textura crocantă a migdalelor, creând un desert pe care nimeni nu îl poate refuza!

Ingrediente

  • 200 g ciocolată neagră vegană
  • 150 g zahăr brut
  • 80 ml ulei de cocos
  • 240 ml lapte de migdale
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 200 g făină integrală
  • 50 g cacao pudră
  • 1 linguriță praf de copt
  • O jumătate de linguriță de sare
  • 200 g cireșe proaspete, fără sâmburi
  • 100 g migdale tocate

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și se tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Se topește ciocolata neagră pe baie de aburi și se lasă deoparte să se răcească ușor.

Într-un bol mare, se combină zahărul brut, uleiul de cocos, laptele de migdale și extractul de vanilie. Se amestecă bine.

În alt bol, se combină făina, cacaoa, praful de copt și sarea.

Se adaugă treptat amestecul de ingrediente uscate peste cele lichide, amestecând continuu.

Se adaugă ciocolata topită și se amestecă până la omogenizare.

Se încorporează cireșele și migdalele în amestec.

Se toarnă compoziția în tava pregătită și se netezește suprafața cu o spatulă.

Se coace prăjitura în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20-25 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în centrul prăjiturii iese curată.

Se lasă să se răcească în tavă, înainte de a le tăia în pătrățele.

Aceste brownies vegane cu cireșe și migdale sunt minunate atunci când sunt servite calde, cu o cupă de înghețată vegană, sau cu fructe proaspete.

Poftă buna!

Citește și: Sorbet de căpșuni și trandafiri, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *