Broccoli cu cheddar la cuptor, rețetă

Broccoli cu cheddar la cuptor, rețetă

Rețeta de broccoli cu cheddar la cuptor, este o rețetă delicioasă și ușor de preparat, care combină broccoli proaspăt cu brânza cheddar. Este o alegere sănătoasă și gustoasă pentru o garnitură, sau poate fi servit ca un fel principal. Această rețetă este ușor de personalizat, adăugând sau eliminând ingrediente după preferințe. Este un mod rapid și ușor de a aduce un plus de savoare la masa ta.

Broccoli este un tip de legumă din familia cruciferelor, cunoscut pentru beneficiile aduse sănătății. Este o sursă bogată de vitamine și minerale (vitamina C, vitamina K, vitamina A, calciu și fier). Broccoli este și o sursă bună de fibre, conținând antioxidanți ca sulforafanul, ce poate ajuta la prevenirea bolilor cronice.

Broccoli poate fi preparat în mai multe moduri: fiert, copt sau prăjit. Este un ingredient popular în supe, caserole și paste. Acesta poate fi adăugat la salate, ouă, sau chiar pizza, pentru a adaugă o textură crocantă și un gust delicios.

Citește și: Supă cremă de broccoli cu cheddar

Ingrediente

  • 1 tulpină de broccoli, curățată și tăiată în buchetele
  • 1/2 cană de smântână
  • 1/2 cană de brânză cheddar rasă
  • 1/4 cană de parmezan ras
  • 1/4 cană de frunze de pătrunjel proaspăt tocat
  • sare și piper negru, după gust
  • 1/4 cană de fulgi de migdale

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade.

Încingeți un vas mare cu apă, la foc mediu. Adăugați sare și aduceți la punctul de fierbere. Când apa fierbe, adaugați buchețelele de broccoli și fierbeți-le pentru 3-4 minute, sau până când acestea devin moale, dar încă sunt crocante. Scoateți-le din apă și scurgeți-le bine. Transferați-le într-un vas pentru copt.

Într-un vas adăugați: smântâna, brânza cheddar, parmezanul, sare și piper. Amestecați bine și turnați amestecul peste broccoli.

Presărați fulgii de migdale deasupra și introduceți vasul în cuptor.

Coaceți preparatul timp de 15-20 de minute, sau până când sosul de brânză este topit și migdalele sunt aurii.

Serviți cald, cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra.

Poftă bună!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *