Brioșele sunt un desert delicios și ușor de preparat, perfecte pentru o gustare dulce. Acestea pot fi personalizate în funcție de preferințe, adăugând diferite ingrediente pentru a obține arome diferite. În continuare, vă vom prezenta o rețetă simplă, pentru a pregăti brioșe pufoase și delicioase.
Ingrediente
- 2 ouă mari
- 150 g zahăr granulat
- 120 g unt topit și răcit
- 1 linguriță extract de vanilie
- 120 ml lapte
- 180 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- O linguriță sare
Mod de preparare
Încălziți cuptorul la 180°C și pregătiți formele pentru brioșe cu hârtie pentru copt.
Într-un bol mare, bateți ouăle împreună cu zahărul granulat, până când amestecul devine deschis la culoare și își dublează volumul.
Adăugați untul topit și răcit, vanilia și laptele în amestecul de ou și zahăr și amestecați bine.
Într-un alt bol, adaugați făina, praful de copt și sarea și amestecați, până când sunt bine încorporate.
Adăugați amestecul de făină în amestecul de ou și zahăr, treptat, amestecând bine după fiecare adăugare, până când toate ingredientele sunt bine incorporate.
Umpleți formele pentru brioșe cu aluatul pregătit, umplând fiecare formă la aproximativ 2/3.
Puneți formele cu aluatul în cuptor și coaceți timp de aproximativ 18-20 de minute, sau până când brioșele sunt aurii și pufoase și trec testul scobitorii (introduceți o scobitoare într-o brioșă și dacă iese curată, brioșele sunt gata).
Scoateți brioșele din cuptor și lăsați-le să se răcească în forme timp de câteva minute, apoi transferați-le pe un grătar pentru a se răci complet.
Serviți brioșele cu un strat de unt, gem sau ciocolată, în funcție de preferințele dvs.
Poftă buna!
Citește și: Salată de ciuperci cu maioneză, rețetă