Bomboane Raffaello, mai delicioase decât originalele

Bomboane Raffaello, mai delicioase decât originalele

Bomboanele Raffaello sunt o adevărată încântare pentru papilele gustative. Delicata combinație de cocos, cremă și migdale te face să visezi la plaje exotice și momente de răsfăț. Și dacă ți-am spune că poți recrea această experiență culinară chiar la tine acasă? Urmărește rețeta de mai jos și pregătește-te să fii surprins!

Ingrediente:

  • 200 g nucă de cocos răzuită
  • 150 ml lapte condensat
  • 25 migdale întregi
  • 50 g unt nesărat
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 200 g ciocolată albă
  • Nucă de cocos răzuită, pentru decor

Mod de preparare

Într-un castron, amestecă laptele condensat cu nuca de cocos, zahărul pudră, untul moale și extractul de vanilie, până când obții o compoziție omogenă.

Cu mâinile ușor umezite, ia câte o linguriță din amestecul de cocos și formează o bilă mică, apoi introdu o migdală în mijloc. Procedează astfel până termini tot amestecul.

Topește ciocolata albă la bain-marie sau într-un bol rezistent la căldură în cuptorul cu microunde. Cu ajutorul unei furculițe, tăvălește fiecare bomboană în ciocolata topită, scutură excesul și apoi tăvălește-o prin nucă de cocos.

Așază bomboanele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le la frigider pentru cel puțin 2 ore sau până se întăresc bine.

Serviți bomboanele reci, direct din frigider. Păstrați-le la rece pentru a-și menține consistența.

Pentru un gust și mai special, puteți adăuga în compoziția de cocos esență de rom sau de cocos.

Dacă doriți, în loc de migdale, poți folosi alune sau nuci.

Poftă bună!

Citește și: Descoperă Smoothie-ul care îți revitalizează ziua: morcov, măr și ghimbir!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *