Beneficiile semințelor de chia

Beneficiile semințelor de chia

Semințele de chia sunt o sursă importantă de nutrienți şi au un număr mare de beneficii pentru sănătate. Acestea sunt bogate în fibre, proteine, grăsimi sănătoase, calciu, fier și acizi grași omega-3.

Proteinele din semințele de chia sunt de calitate superioară și sunt ușor digerabile, ceea ce le face o alegere bună pentru cei care urmează o dietă vegană. De asemenea, ele ajută la refacerea mușchilor după exerciții fizice și pot contribui la creșterea masei musculare.

Citește și: Menta, o plantă cu proprietăți medicinale

Grăsimile sănătoase din semințele de chia ajută la menținerea unui nivel sănătos al colesterolului și la îmbunătățirea sănătății inimii. Acizii grași omega-3 sunt, de asemenea, importanți pentru funcționarea normală a creierului și a sistemului nervos.

Calciul din semințele de chia este esențial pentru menținerea sănătății oaselor și a dinților, putând ajuta la prevenirea osteoporozei, o boală ce provoacă fracturi osoase.

Puteți achiziționa semințe de chia, de aici.

Semințele de chia sunt și o sursă bună de fier. Acest nutrient esențial, este necesar pentru transportul oxigenului în organism și pentru prevenirea anemiei.

În concluzie, semințele de chia sunt o sursă importantă de nutrienți esențiali și au un număr de beneficii pentru sănătate, cum ar fi: menținerea unui tranzit intestinal regulat, scăderea colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge, refacerea mușchilor după exerciții fizice și menținerea sănătății oaselor și a dinților.

Surse:

Pe site-ul nostru, găsiți o varietate de rețete delicioase pentru prepararea semințelor de chia:

Budincă de chia cu fructe de pădure și iaurt

Smoothie de chia, reţetă

Omleta cu semințe de chia, reţetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *