Beneficiile consumului de pătrunjel

Beneficiile consumului de pătrunjel

Pătrunjelul este o plantă cu frunze verzi aromate, care este adesea folosită ca și condiment în bucătăria din întreaga lume. În plus, față de gustul său delicios, pătrunjelul are o mulțime de beneficii pentru sănătate, datorită conținutului său bogat în vitamine, minerale și fitochimicale.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale consumului de pătrunjel este faptul că, acesta poate ajuta la îmbunătățirea digestiei. Pătrunjelul conține o cantitate mare de fibre solubile, care ajută la îmbunătățirea motilității intestinale și la prevenirea constipației. De asemenea, pătrunjelul conține o enzimă numită apiol, care poate ajuta la stimularea producției de sucuri digestive și la îmbunătățirea digestiei alimentelor grase.

Citește și: Beneficiile seminţelor de chia

În plus, consumul de pătrunjel poate ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer. Pătrunjelul conține o cantitate mare de antioxidanţi, inclusiv flavonoizi și fitochimicale, care ajută la protejarea celulelor împotriva daune oxidative și la încetinirea dezvoltării tumorilor. De asemenea, pătrunjelul conține un compus numit apigenin care poate ajuta la încetinirea creșterii celulelor canceroase și la împiedicarea metastazelor.

Puteți achiziționa ulei esențial integral din semințe de pătrunjel, pentru uz intern, de aici.

Pe lângă îmbunătățirea digestiei și prevenirea cancerului, consumul de pătrunjel poate ajuta la îmbunătățirea funcționării sistemului cardiovascular.

Surse:

  1. “Why is parsley so healthy?”, Medical News Today, https://www.medicalnewstoday.com/articles/284490
  2. “Effect of parsley (Petroselinum crispum, Apiaceae) juice against cadmium neurotoxicity in albino mice (Mus Musculus)”,https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4743362/
  3. “Parsley (Petroselinum crispum Mill.)” ScienceDirect, https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0963996922002563

Pe site-ul nostru, găsiţi o varietate de reţete delicioase ce vă vor ajuta sa adăugaţi pătrunjelului in dieta dumneavoastră:

Tabbouleh, salată de pătrunjel, reţetă turcească

Salată de pătrunjel cu roşii şi ceapă

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *