Bananele sunt bogate în carbohidrați, vitamine și minerale, precum potasiul, vitamina B6 și vitamina C. Bananele sunt de obicei consumate crude, dar pot fi adăugate în diverse deserturi. Sunt, de asemenea, utilizate ca ingredient în smoothie-uri și shake-uri. Se știe faptul că, bananele ajută la reducerea stresului și a tensiunii arteriale, îmbunătățesc digestia și susțin sistemul nervos.
Banana split este o rețetă foarte simplă, ce poate fi făcută în doar câțiva pași.
Ingrediente
- 3 banane coapte, tăiate în jumătate
- 1 cană de fructe congelate (orice combinație de fructe doriți)
- 1 înghețată de vanilie
- 1 înghețată de ciocolată
- 1 înghețată de fistic
- 1 frișcă
- 1/2 cană de nuci prăjite, tăiate mărunt
- 2 linguri de ciocolată rasă
Mod de preparare
Se așează jumătățile de banane într-un vas lung și îngust.
Se împart fructele decongelate în prealabil și scurse, în trei porțiuni egale și se așează fiecare porție de fructe deasupra jumătăților de banane.
Se adaugă câte o cupă de înghețată de vanilie, ciocolată și fistic, lângă fiecare jumătate de banană.
Se adaugă frișca, deasupra înghețatei și se presară nucile prăjite și ciocolata rasă.
Se servește imediat!
Dacă se dorește, se pot adăuga și alte ingrediente, în funcție de preferințe: fructe proaspete, sos de ciocolată sau alte tipuri de înghețată.
Poftă bună!
Citește și: Spanac sotat cu usturoi, rețetă de post