Ayran-ul secret al Turciei, rețetă

Ayran-ul secret al Turciei, rețetă

În călătoriile prin Turcia, un lucru te va surprinde garantat: răcoritoarea băutură Ayran, servită aproape la fiecare masă și iubită de toți, de la mic la mare. Dar ce este Ayran-ul și de ce a cucerit inimile turcilor? Ei bine, Ayran este o băutură pe bază de iaurt, apreciată pentru proprietățile sale răcoritoare și pentru capacitatea de a potoli setea. Află mai jos cum să prepari această băutură magică, ideală pentru zilele fierbinți de vară!

Ingrediente:

  • 500 ml iaurt simplu, fără zahăr
  • 250 ml apă rece
  • 1/2 linguriță de sare (opțional, în funcție de preferințe)

Mod de preparare

Într-un bol mare, amestecă iaurtul cu apa. Poți folosi un mixer de mână sau un blender pentru a obține o consistență omogenă.

Dacă preferi Ayran-ul puțin sărat, adaugă sarea și amestecă bine. Dacă consideri că este prea gros, adaugă mai multă apă până ajunge la consistența dorită.

Transferă Ayran-ul într-un recipient cu capac și lasă-l la frigider timp de cel puțin 30 de minute sau până este bine răcit.

Toarnă Ayran-ul în pahare, garnisește cu o felie de lămâie sau mentă proaspătă și servește imediat.

Ayran-ul este nu doar o băutură răcoritoare, ci și o cale excelentă de a te hidrata și de a te înviora. Urmând această rețetă simplă, vei aduce o bucată din cultura turcească direct în bucătăria ta.

Poftă bună!

Citește și: Aripioare dulci-picante la cuptor, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *