Nu există deliciu mai mare decât acela de a mânca legume proaspete, umplute cu o combinație de brânză cremoasă și carne suculentă. Dacă sunteți în căutarea unui fel de mâncare care să vă impresioneze oaspeții și să vă ofere o experiență culinară de neuitat, încercați această rețetă uimitoare de ardei umpluți cu brânză și carne.
Ingrediente
- 8 ardei mari
- 500g carne tocată mixtă (porc și vită)
- 200g brânză telemea sau brânză de vaci
- 1 ceapă mare
- 2 roșii mari
- 2 ouă
- 2 linguri de ulei
- Sare și piper după gust
- Mărar și pătrunjel tocat pentru decor
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
Curățați și spălați ardeii, apoi scoateți-le capacele și semințele.
Tocați fin ceapa și roșiile.
Într-o tigaie, căliți ceapa în ulei până devine translucidă, apoi adăugați carnea tocată. Gătiți până când carnea se rumenește ușor.
Adăugați roșiile tocate în tigaie și lăsați-le să se gătească pentru câteva minute. Condimentați cu sare și piper.
Luați tigaia de pe foc și lăsați amestecul de carne să se răcească ușor.
Amestecați brânza rasă și ouăle în compoziția de carne.
Umpleți ardeii, apoi puneți-i într-o tavă adâncă.
Adăugați puțină apă în tavă, astfel încât fundul ardeilor să fie acoperit.
Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 40-50 de minute, sau până când ardeii sunt bine copți și umplutura este aurie și frumos rumenită.
Scoateți ardeii din cuptor și lăsați-i să se răcească puțin înainte de servire. Decorați cu mărar și pătrunjel tocat.
Poftă bună!
Citește și: Salata de ardei copți, rețetă