Apa, un aliat de nădejde pentru începutul zilei

Apa, un aliat de nădejde pentru începutul zilei

Apa este un element esențial al vieții și al sănătății noastre. Corpul uman este format în cea mai mare parte din apă și aceasta este necesară pentru funcționarea adecvată a multor procese fiziologice, precum și pentru menținerea hidratării și sănătății generale. Consumul de apă dimineața poate fi deosebit de benefic pentru organismul nostru, deoarece poate îmbunătăți digestia, poate stimula metabolismul și poate oferi o serie de beneficii pentru sănătate

Beneficiile consumului de apă dimineața

 • Ajută la hidratarea organismului. Atunci când dormim, corpul nostru pierde apa prin respirație și transpirație, ceea ce poate duce la deshidratare. Consumul de apă dimineața poate ajuta la restabilirea nivelului de hidratare al organismului și poate ajuta la prevenirea deshidratării pe parcursul zilei.
 • Stimulează digestia. Consumul de apă dimineața poate ajuta la stimularea sistemului digestiv și la eliminarea toxinelor și a altor deșeuri din sistemul nostru digestiv. Acest lucru poate îmbunătăți funcția sistemului digestiv și poate preveni constipația.
 • Sprijină metabolismul. Consumul de apă dimineața poate ajuta la accelerarea metabolismului și la arderea caloriilor mai eficient. Acest lucru poate fi deosebit de benefic pentru persoanele care încearcă să piardă în greutate sau să își mențină greutatea optimă.
 • Ȋmbunătățeste starea de sănătate general. Consumul de apă dimineața poate ajuta la reducerea riscului de apariție a unor boli și afecțiuni, precum bolile de inimă, diabetul și hipertensiunea arterială. De asemenea, poate ajuta la menținerea unei pieli sănătoase și la îmbunătățirea funcției creierului.

Cum sa consumăm apa dimineața

 • Ȋnainte de a mânca. Consumul de apă dimineața înainte de masa, poate ajuta la stimularea sistemului digestiv.
 • Cu lămâie. Adăugarea de lămâie în apă, poate îmbunătăți gustul și adaugă și mai multe beneficii, cum ar fi îmbunătățirea sistemului imunitar și reducerea inflamației.
 • La temperatura camerei. Consumul de apă dimineața la temperatura camerei, poate fi mai ușor de tolerat pentru stomac și poate ajuta la o hidratarea mai eficientă.

Cum sa creezi o rutină zilnică

Este important să creezi o rutină zilnică de consum de apă dimineața, pentru a beneficia de efectele sale. Ȋncercați să vă setați un obiectiv zilnic de consum de apă și să beți un pahar imediat după trezire.

Citește și: Lăptișorul de matcă, secretul vitalității și longevității

Surse:

 1. Harvard Health Publishing. The importance of staying hydrated. https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/the-importance-of-staying-hydrated
 2. Mayo Clinic. Water: How much should you drink every day? https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/in-depth/water/art-20044256
 3. National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. Hydrate for Health: The Importance of Water. https://www.niddk.nih.gov/health-information/weight-management/
 4. Healthline. How Drinking More Water Can Help You Lose Weight. Disponibil la: https://www.healthline.com/
 5. Medical News Today. Health benefits of drinking water in the morning. https://www.medicalnewstoday.com
 6. WebMD. 6 Reasons to Drink Water in the Morning. https://www.webmd.com

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *