Aluat de tartă, reţetă

Aluat de tartă, rețetă

Această rețetă de aluat de tarta este o una clasică şi simplă, pentru a pregăti un aluat proaspăt și delicios. Este recomandat să întindeți foaia foarte subțire și cu atenție în tavă, pentru a evita crăpăturile. Această rețetă poate fi adaptată, prin adăugarea unei cantități mai mari de unt, sau prin înlocuirea apei cu smântână, pentru un aluat mai crocant.

Tarta este o prăjitură din aluat fraged și umplutură de fructe, dulceață sau cremă. Aceasta poate fi făcută în mai multe forme, cum ar fi rotundă sau pătrată și poate fi servită atât caldă, cât și rece. Tarta poate fi personalizată, cu diferite tipuri de fructe și umpluturi, oferind o varietate de opțiuni pentru a satisface dorințele gusturilor diferitelor persoane.

Ingrediente

  • 2 cești de făină
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • 1/2 lingură de unt rece, tăiat cubulețe
  • 1/2 cană de apă rece (sau suficient cât să formeze o compoziție)

Mod de preparare

Într-un vas mare, amestecați făina, sarea și zahărul.

Adăugați cubulețele de unt și cu degetele, încorporați untul în compoziție, până cȃnd obțineți o textură nisipoasă.

Adăugați apa rece, treptat și amestecați cu o furculiță, sau cu mâna, până cȃnd obțineți o compoziție care se poate modela.

Formați compoziția în forma de cerc și înfășurati-o în folie alimentară.

Se introduce la frigider pentru minim 30 de minute, sau până cȃnd doriți să utilizați aluatul.

Citește și: Quiche cu spanac, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *