Acvamarinul, piatra prețioasă a curajului

Acvamarinul, piatra prețioasă a curajului

Acvamarinul este o piatră prețioasă de culoare albastru-verzuie. Aceasta este considerată a fi un simbol al curajului și al protecției. Acvamarinul a fost folosit în mod tradițional pentru protecție împotriva răului și a accidentelor, dar și pentru a aduce noroc în dragoste și afaceri. Se crede că, acvamarinul poate ajuta la calmarea minții și la îmbunătățirea comunicării.

În lumea modei, acvamarinul este adesea utilizat în bijuterii, precum cercei, inele și coliere. Este una dintre cele mai populare pietre pentru verighete și este adesea asociat cu aniversarea de cinci sau șapte ani de căsătorie.

Acvamarinul poate fi găsit în diferite nuanțe de albastru și verde, cele mai valoroase pietre fiind cele de culoare albastru-verde închis, fără prezența impurităților sau umbrelor. Acvamarinul este un mineral rar și se găsește în special în minele din Brazilia, Rusia, Africa de Nord și Pakistan. În prezent, Brazilia este principalul producător de acvamarin din lume.

Citește și: Fluoritul, un mineral versatil cu multiple utilizări

Datorită popularității sale în creștere, acvamarinul poate fi găsit acum la prețuri accesibile. Acesta poate fi purtat ca un accesoriu elegant, sau ca un simbol al curajului și al protecției. În momentul în care decideți să cumpărați un acvamarin, este important să verificați dacă acesta este un produs sintetic, sau unul natural.

Curiozități despre acvamarin:

  • Acvamarinul este considerat a fi o piatră zodiacală pentru semnele Gemenilor, Racului și Leului.
  • În antichitate, acvamarinul era utilizat pentru a trata problemele de vedere, precum cataracta.
  • Acvamarinul este una dintre cele mai vechi pietre prețioase cunoscute, fiind menționat în scrierile egiptene din anul 2000 î.Hr.
  • În Evul Mediu, acvamarinul era utilizat pentru a prepara unguente și elixiruri magice, care se credeau că au puteri vindecătoare și de protecție împotriva răului.
  • Acvamarinul se poate încălzi în prezența unui mediu cu oxid de aluminiu, pentru a-și schimba culoarea în roz sau roșu.

Surse:

  1. Gienger, Michael. “Aquamarine.” Healing Crystals: The A-Z Guide to 555 Gemstones, North Atlantic Books, 2015, pp. 63-65.
  2. Crystal Vaults – Aquamarine Healing Stones: https://www.crystalvaults.com/crystal-encyclopedia/aquamarine
  3. Energy Muse – Aquamarine Meaning & Healing Properties: https://www.energymuse.com
  4. The Crystal Council – Aquamarine Crystal Guide: https://thecrystalcouncil.com/crystals/aquamarine
  5. Geology.com – Aquamarine: https://geology.com/gemstones/aquamarine/

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *